Tuesday , December 1 2020
Naslovna / ŽIVOT / Psihologija / ZNAČENJE SNOVA! Ovo su 10 moćnih simbola koje morate znati
Foto-ilustracija: pixabay.com

ZNAČENJE SNOVA! Ovo su 10 moćnih simbola koje morate znati

Postoje snovi koji nam, kako se veruje, mogu ukazati na neke probleme u životu kojih možda nismo ni svesni i zbog toga ne smemo da ih ignorišemo kao što to obično radimo kad su snovi u pitanju.

  1. Kutije – Prikrivanje, tajne i razočaranje

Ako sanjate kutije, vaša podsvest pokušava da vas upozori na nekakvo prikrivanje. Može biti da vi strahujete da neko krije nešto važno od vas ili možda vi krijete tajnu od drugih. Ovaj san može značiti i da ste spremni da otkrijete neku tajnu.

Ako u snu pogledate u kutiju i ona je prazna, to može značiti da ste zbog nečega razočarani.

  1. Padanje – Nedostatak kontrole, opasnost i anksioznost

Vrlo uobičajen san koji u sanjaču stvara vrlo intenzivan osećaj padanja, kao da se stvarno dogodilo. Može vas upozoravati na to da vam nešto u životu izmiče kontroli. Možda se bojite neuspeha ili vam neki nepromišljeni životni postupci stižu na naplatu.

Ako stalno sanjate da padate, to vam može biti znak da je vreme da počnete da se baviti nekom aktivnošću koja pomaže smanjenju anksioznosti.

  1. Mačke – Ženstvenost, duhovnost i moć

Ako sanjate mačke to može značiti da bi trebalo više da se povežete sa svojom ženstvenošću. To možete ostvariti čvršćim vezama sa svojim prijateljicama. Ako vam se pojave mačke u snu, one mogu značiti i da bi trebalo da poradite na svom samopouzdanju.

Mačke u snu mogu vas dovesti i do svojevrsnog duhovnog prosvetljenja.

Foto-ilustracija: pixabay.com
  1. Mravi – Podrška, naporan rad i razdražljivost

San o mravima ili nekim drugim insektima može značiti da vas nešto u vašoj svakodnevici svrbi, odnosno muči ili smeta. Kroz taj san podsvest vam govori da se suočite s tim problemima umesto da ih puštate da se gomilaju.

Mravi su takođe pokazatelj vašeg uverenja da zajednički rad daje najbolje rezultate jer su mravi poznati po tome da sve rade u grupi. Ovaj san takođe znači da cenite odnos s prijateljima i porodicom.

  1. Kosa – Seksualnost, status i sloboda

Ako sanjate kosu to može značiti da imate problema s prihvatanjem sopstvene seksualnosti. Kosa takođe simbolizuje želju za povezivanjem s drugim ljudima, sve dok znate na čemu ste, bez obzira radilo se o ljudima s posla, prijateljima ili partneru.

A ako sanjate baš dugu kosu, to znači da žudite za slobodom. Možda je vreme da se oslobodite nekih stvari koje vas bespotrebno sputavaju i koče.

Foto-ilustracija: pixabay.com
  1. Voda – Ambicija, rizik i fluidnost

San o vodi ukazuje na to da ste ili osoba koja voli da preuzme rizik ili biste voleli više da rizikujete u životu. Imate velike ciljeve i vaša podsvest govori vam da ne odustajete od njih. Možda se bojite rizika, ali san o vodi govori vam da ste verojatno spremni da napravite neku promenu u svom životu, odnosno – da rizikujete.

Zapamtite, ne možete dobiti ono što želite osim ako ne probate. Sanjate li vodu to takođe znači da volite kada život teče lagano. Žudite za jednostavnim i ugodnim životom.

  1. Drum (put) – Sudbina, putovanje i jednostavnost

Sanjate li samo jedan put to vam podsvest govori da pojednostavite stvari. Pokušajte iz svog života da izbacite dramu koja vam komplikuje svakodnevicu. Umesto toga, fokusirajte se na jedan put i vlastito životno putovanje koje vas može odvesti na neko posebno i predivno mjesto.

Nemojte se bojati da se uputite na to putovanje, imajući na umu da na kraju sve završi dobro.

Foto-ilustracija: pixabay.com
  1. Blato – Nepokretnost, rast i nemir

Ako sanjate blato to može značiti da ste u životu “zapeli u blatu” odnosno da se morate skloniti od nekih negativnih stvari koje vas sprečavaju da budete srećni. Blato može značiti i da osećate nemir i da postoje nerazrešene stvari u vašem životu.

Blato takođe simbolizuje rast i ponovno rođenje pa san o blatu shvatite i kao podsetnik da uvijek možete početi ispočetka, bez obzira o kom aspektu vašeg života, kojim niste zadovoljni, se radilo.

  1. Zelena boja – Ljubav, iscjeljenje i strast

Sanjate li zelenu boju, to znači da se osećate srećno. Volite ljude oko sebe i osećate da oni vole vas. Ako još ne živite punim plućima i uživate u svakom danu, ovim snom podsvest vam govori da bi trebalo to da radite. U vama se krije potencijal strastvenog radnika, prijatelja i ljubavnog partnera.

San o zelenoj boji takođe upućuje na to da prolazite kroz proces emocionalnog zaceljivanja. Takve stvari traju, a porodica i prijatelji mogu vam pomoći da brže ozdravite.

  1. Goli u javnosti – Osuđivanje, ranjivost i prihvatanje

Svako od nas je barem jednom sanjao da je go u javnosti. To je zato što ovaj san simbolizuje strah koji svi imamo: strah od osuđivanja. Otvoriti se prema svetu možda nije lako, ali pokažete li drugima svoju ranjivost to će zapravo umanjiti negativna osećanja i strah od osuđivanja.

Krajnji cilj uvek je da prihvatimo sami sebe takvima kakvi jesmo. Vaša podsvest želi da budete ponosni na sebe. Sanjate li da ste goli u javnosti, to znači da je krajnje vreme da osobi u ogledalu počnete da govorite “volim te”.

Novo doba

Pročitaj još

TUMAČENJE SNOVA: Šta znači kad sanjate kutiju, a šta kad letite ili padate

Kvalitetan san je uvek potreban jer napunimo baterije i odmorni dočekamo idući dan. Međutim, samo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *