Sunday , November 29 2020
Naslovna / ŽIVOT / Psihologija / TUMAČENJE SNOVA: Šta znači kad sanjate kutiju, a šta kad letite ili padate
Foto-ilustracija: pixabay.com

TUMAČENJE SNOVA: Šta znači kad sanjate kutiju, a šta kad letite ili padate

Kvalitetan san je uvek potreban jer napunimo baterije i odmorni dočekamo idući dan. Međutim, samo zato što se naša tela odmaraju, ne znači da naši mozgovi prestaju da rade. Otkrivamo koji su to snovi koje ne smete ignorisati.

Kutija

Ako sanjate kutiju ili kutije, vaša podsvest pokušava da vam otkrije nešto skriveno. Možda se plašite da neko krije od vas nešto jako važno ili vi krijete nešto. Ukoliko u snu otvorite kutiju, znači da ste spremni da otkrijete tajnu. Ako je kutija prazna, najverovatnije ćete doživeti razočaranje.

Padanje

To je dosta čest san i ukazuje ga strah od neuspeha. Ako često sanjate kako padate, to je verovatno pokazatelj da biste trebalo da se borite protiv anksioznosti, pomoću joge ili meditacije.

Mačke

Ako ste ljubitelj mačaka onda verovatno ništa ne znači. Mačke se kao snažan simbol mogu pojaviti u snovima kod svih ljudi. Moglo bi biti da vam podsvest govori da bi trebalo da budete više u dodiru sa svojom ženskom stranom. To je vrlo lako realizovati tako što ćete ostvariti dublje odnose sa ženama u svom životu. Velika je količina snage povezana sa ženstvenošću. Zato je možda vreme da prigrlite njihovu samouverenost. Sve zajedno možda bi vas moglo dovesti do ličnog duhovnog buđenja.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Zubi

Mnogi ljudi koji sanjaju zube, u stvari najčešće imaju noćnu moru, jer sanjaju kako su ih razbili ili da su im ispali. Zubi simbolizuju strah od starenja ili smrti. Odličan način za borbu protiv ovog straha je da u svoj život unesete što više pozitivnih stvari. Osim toga, podsvest vam govori da previše brinete o svom izgledu, a premalo o svom zdravlju.

Mravi

Na površinskom nivou, sanjati bube ili mrave može da znači da vas nešto iritira iz dana u dan. To je način na koji vam um govori da se suočite s tim problemom i rešite ga. Mravi su takođe bića koja rade i žive u zajednici. San o mravima pokazuje da imate duboku veru u zajednički život, odnosno timski rad. To takođe znači da cenite odnos koji imate s prijateljima i porodicom.

Kosa

Ako sanjate kosu, vrlo je verovatno da imate neke aspekte svojih fizičkih odnosa koje morate da rešite. Vaša podsvest govori da je vreme da prihvatite seksualnu stranu svoje ličnosti. Kosa takođe simbolizuje želju za povezivanjem sa drugim ljudima. Volite tačno da znate gde stojite u odnosu na druge ljude, kako na poslu tako i u vezi. Ako sanjate dugu kosu, znači da žudite za osećajem slobode i uklanjanjem nametnutih ograničenja.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Voda

San o vodi ukazuje na to da ste verovatno spremni da preuzmete veliki rizik u novom području svog života. To može biti zastrašujuće, ali ne možete dobiti ono što želite, ako ne pokušate. Žudite za bezbrižnim i udobnim životom.

Letenje

Svakodnevni život nam donosi mnoge probleme i prepreke, a ako sanjate da letite, to može da znači da želite da se izdignete iznad tih problema. Pozitivan stav i donošenje značajnih odluka, pomoći će da to prevladate.

Put, drum

Život može da bude komplikovan sa mnogo metaforičkih puteva koji su pred vama. Ako sanjate jedan drum, vaš um vam govori da želite da pojednostavite stvari. Fokusirajte se na svoj tačno određeni put koji ste zacrtali. Srećom, vi verujete u sudbinu i da vam je određen put koji će vam obezbediti sreću. Nemojte se plašiti da prihvatite svoj put.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Blato

Baš kao što vozilo može da se zaglavi u blatu, tako i osoba simbolično može da se zaglavi u blatu. Ako sanjate blato, vaš um simbolički pokazuje kako osećate da ste zapeli u svojim trenutnim životnim izborima i da je možda vreme da se oslobodite. Blato takođe simbolizuje rast i preporod. Kao što cvet raste u zemlji, blato je vaš podsetnik da i vi možete da počnete ispočetka u bilo kom aspektu života kojim niste zadovoljni.

Zeleno

Ako sanjate zelenilo, vi ste verovatno u vrlo dobrom emocionalnom periodu. Volite ljude oko sebe i osećate da i oni vole vas. U sebi krijete potencijal da budete strastveni ljubavnik i prijatelj. Zelena boja ukazuje da su u toku ili ćete uskoro proći kroz neku vrstu emocionalnog procesa ozdravljenja. Za to treba vremena, ali vaši prijatelji i porodica će vam biti od velike pomoći.

Goli ste na javnom mestu

Taj san simbolizuje univerzalni strah – strah od osude. Izlažete sebe dopuštajući drugima da vide vašu ranjivosti. Cilj je samo jedan, a to je da budete prihvaćeni. Vaša podsvest želi da budete ponosni na to ko ste. Ovaj san je vaš poziv za buđenje – počnite da volite sebe.

Novo doba / LittleThings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *