Monday , November 30 2020
Naslovna / ŽIVOT / Psihologija / TEHNIKA RUSKOG PSIHOLOGA: Prevaziđite sve svoje strahove u samo 3 koraka
Foto-ilustracija: pixabay.com

TEHNIKA RUSKOG PSIHOLOGA: Prevaziđite sve svoje strahove u samo 3 koraka

Ruski psiholog Aleksandar Svijaš smislio je jednostavnu i veoma delotvornu tehniku, koja vam može pomoći da prevaziđete svaki strah, od onog površnog do onog najdubljeg. Postupak se sastoji od tri faze.

Prva faza:

Kada osetite strah, odmah se, namerno, uplašite još više, koliko god možete. Upotrebite svoju maštu i preterajte koliko god možete. Preuveličajte uzrok straha, zamislite najgoru stvar koja može da se desi, počnite da drhtite, osetite kako vam celo telo poprima taj uplašeni oblik, kako vam se diže kosa na glavi…

Druga faza:

Izmestite svoju svest sa strane. Dok ste uplašeni, vi ste u centru tog straha, odnosno, strah je u centru vas. Sada ga ostavite tu gde jeste i izađite iz njega. Posmatrajte ga sa strane. Više niste vi taj koji se uplašio, ali strah je tu, kao da je u pitanju neko drugi.

Gledajte ga kako drhti, kako se beči i dobro osmotrite njegov oblik i ponašanje.

Treća faza:

Tokom posmatranja, u jednom trenutku ponašanje “uplašenog vas” će vam postati smešno. Shvatićete apsurd takvog ponašanja, šta god da je njegov uzrok. Strah je prirodna pojava koja traje nekoliko sekundi nakon uzroka (jak zvuk, izmicanje podloge ili drugi oblici prirodnog straha koji nas štiti), a sve ostalo je naša uvezanost u pogrešne slike. Posmatranjem tih slika na ovaj način, prevazići ćete svaki strah. Probajte.

Novo doba

 

Pročitaj još

Ako imate neke od ovih osobina, rođeni ste sa prirodno povišenom frekvencijom

Ceo univerzum je velika zamršena mreža koja povezuje sve što postoji. Tako je kreirana i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *