Monday , November 30 2020
Naslovna / MUDROSTI / Svako ko shvati ove dve velike istine, biće istinski slobodan
Foto-ilustracija: pixabay.com

Svako ko shvati ove dve velike istine, biće istinski slobodan

Možda izgleda kao nešto što je isuviše lako, jer ako treba shvatiti samo dve stvari, koliko teško može da bude? Veoma je teško! Ali, svako od nas je sposoban za to. Intelektualno, nije teško, ali izazov leži u vašem srcu. Da li imate volje, želje i snage da istrajete u životnom poduhvatu?

PRONAĐITE UNUTRAŠNJU SVETLOST: Saznajte šta je prava intuicija koju treba da slušate

Umesto što tražimo čisto intelektualne izazove u vidu kompleksnih filozofskih konstrukcija, koje nam dozvoljavaju da se držimo po strani od života, bolje da čitavu filozofiju života pojednostavimo, ali tako mudro, da samo jedna ili dve velike istine pred nas stave izazov koji će nam otvoriti sve životne puteve, ako ga savladamo. Izazov je sledeći – prihvatite ove dve velike istine svim srcem i sve želje će vam se ostvariti, pre ili kasnije.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Vaša snaga je beskonačna

Kada nešto započinjete i pravite plan, potrudite se da ne pravite plan B, jer on samo umanjuje fokus na plan A. Taj rezervni plan je plan za neuspeh.

Većina ljudi, pogotovo u našoj zemlji,  žali se i govori kako stvari ne mogu da se urade. Sve je moguće i sve može da se ostvari. Šta držite u svojoj glavi, to ćete držati i u ruci. Ili, što bi rekao otac Tadej – kakve su ti misli, takav ti je život. Kada se fokusiramo na nešto što želimo i znamo tačno kakav ishod želimo, univerzum će nam to isporučiti.

Univerzum sluša sve što kažete. Ako držite sumnju u vašem srcu, onda će vam i dati razlog da sumnjate, ako pak gajite snagu i odlučnost, onda će vam dati to što ste odlučili da primite. Univerzum je jedna organska mašina. Traži i dobićeš.

Naš mozak može biti programiran od malena. Ono što zovemo škola i televizija nisu ništa drugo do sistemi koji vas treniraju da prihvatite jedan sistem življenja. Ali nemojte se prevariti. Sve se može promeniti nabolje.

Da se vratimo na poentu: mi smo programirani pomoću suptilnih i sofisticiranih tehnika da prihvatimo ono što nam se daje i da se osećamo bespomoćno, tražeći autoritet.
Prestanite svoju moć da dajete drugima. Uzmite je u svoje ruke. Prigrlite svoju moć. Sad je pravo vreme, uvek je bilo i biće. Svet se menja i to nabolje, ništa ne može zaustaviti taj tok buđenja.

Pokušajte da uradite ovako. Sledeći put kada budete mislili „ja ne mogu ovo“ ili „ne mogu ovo da uradim“ ili bilo koji drugi izgovor koji vas sprečava da ostvarite svoj cilj, zastanite i recite mu STOP. On ne služi vama, niti bilo kome u vašoj blizini. I uvek imajte na umu da imate moć da usmerite svoj život u svoju zemlju snova.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Priroda beskrajne moći

Kad smo rekli da je naša moć beskrajna, to ne znači da je ona zaista naša. Ona je uvek dostupna, ali je nemoguće prisvojiti je. To je beskrajna moć stvaranja i osvajanja svog života koja je spremna da pomogne svakome ko želi da stvara.

Ono što je vaše u tome jeste vaš lični pečat koji ostaje iza završenog dela. Bez tog ličnog pečata postajete običan falsifikator, kome se, u tom slučaju, oduzima ulaznica u klub stvaralaca.

Svi ljudi su bića svetlosti i usko su povezani nevidljivim nitima i zajedničkim modelima življenja. Te modele možemo nazvati matriksom. Sve što smo naučili povezano je s tim. Moramo da se izdvojimo iz ljušture iz koje smo izrasli i postanemo ono što smo oduvek sanjali da budemo.

Svetlost je medijum koji nam pomaže da napustimo modele življenja koji nas zarobljavaju, ali ako naša energija ponovo krene tim putem, svetlost nestaje i mi se vraćamo u svoje stare cipele. Ti modeli mogu lako da se prepoznaju. Sve što smo naučili jeste da jedemo spavamo i razmnožavamo se. Naše obrazovanje, kultura, pa i religija, usmereni su samo na to. Ako tražite sebe u tome, odgovor će biti uvek isti – jedi, pij, spavaj, radi i obrazuj se da bi mogao da jedeš i piješ. I ne zaboravi da se razmnožavaš, da stvoriš još vernih podanika.

Novo doba

Pročitaj još

TAJNA SREĆE: Osho otkriva velike životne istine

Osho je bio poznati filozof i duhovni učitelj iz Indije čija je filozofija života i jednostavan, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *