Tuesday , December 1 2020
Naslovna / ASTRO / Saturn je u Jarcu još 5 meseci! Do tada morate iskoristiti priliku koju pruža! Evo i zašto
Foto-ilustracija: pixabay.com

Saturn je u Jarcu još 5 meseci! Do tada morate iskoristiti priliku koju pruža! Evo i zašto

Saturn, jedinstven, neponovljiv i veličanstven, jedini koji ima očigledne prstenove oko sebe koji ga već i vizualno izdvajaju od ostalih, od 21.12.2017. nalazi se u svom sedištu, u znaku Jarca, i odatle nas brusi već dve i po godine (s malom pauzom tokom ovog proleća), a sve će potrajati još pet meseci, skoro do kraja 2020. To je tranzit koji se događa jednom u tridesetak godina.

Saturn je Bog vremena i što vreme teče dalje i mnogima odnosi, njemu samo donosi. Jer on je vladar vremena koje je za njega relativan pojam. Što duže, to jače, bolje i čvršće. Jasno je da vlada i takvim znakom, Jarcem.

Jarčevi, koji su po prirodi maratonci, i koji dok su mladi, preozbiljni su, a kako vreme ide dalje, oni su sve mlađi i jači i uporedite li ih s drugima iz njihove generacije, dok drugi postaju starci, Jarčevi su tek sad mladi. I što stariji, to veseliji.

Vreme koje je obeleženo tranzitom Saturna u Jarcu (moglo bi se jednostavno reći Saturn se vratio kući), uvek je markantno bez obzira na aspekte koje ista planeta pravi s nekim sporijim planetama u svom hodu.

Kad se Saturn vrati kući, on je svoj, jak i neumoljiv. On će svakako ispoljiti sve svoje osobine na najjači mogući način. Ono što ćete sigurno primetiti, jeste to da nema šale sa stvarima s kojima ste se pre možda voleli poigravati. Sve se uzima onako kako jeste, i na neki način ozbiljno.

Svi koji misle zaista, iskreno, bez prenemaganja, svi koji su prirodni, čestiti, koji drže do istine kakva zaista jeste, svi koji žele spoznati o čemu se zapravo radi, koja je svrha onoga što ih zanima, svi takvi će doći na svoje dok je Saturn u Jarcu.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Svi koji landraju, prenemažu se, lutaju, lelujaju, glumataju, izvrdavaju, lažu, mažu, iskorištavaju nečiju iskrenost, svi takvi moraće se suočiti sa pravim stanjem stvari i pogledati sebi u lice. A to neće biti nimalo lako, jer Saturn zahteva istinu, red, rad, disciplinu, urednost, poštenje. Sve će se ogoliti, sve će se razotkriti.

Pa kad malo jače osetite ovakve situacije ili vibracije, zapitajte sebe gde ste i u kojoj temi ste oni iz prve grupe, a u kojoj ste u drugoj grupi. Ili ste isti u obema? Samo onaj koji se zaista zapita o istini, do nje i dolazi.

A istina, ako imate hrabrosti, uvijek dovodi do – slobode. Stoga, nakon Saturna u krugu Zodijaka sledi Uran koji je simbol slobode. No do nje se može doći jedino ako svladate lekcije Saturna koji stalno proizvodi stanja i prilike da spoznate ne samo sebe, nego i druge oko sebe, kakvi oni zaista jesu.

Foto-ilustracija: pixabay.com

I ako se pritom i opečete, ne brinite. Istina je zdrava, daleko zdravija od ispraznog blebetanja, ogovaranja, ili još gore, laganja drugih, a onda i samog sebe.

Vreme je to koje donosi mnoga suočavanja mnogima ne baš prijatna, ali, na kraju, pravedna.

Svi oni koji žele da rade na sebi i uopšte rade nešto konkretno, pozvani su na Saturnove puteve koji će ih, ako rade predano, ozbiljno i celovito, sigurno odvesti na sam vrh, a u najmanju ruku tamo gde im je i mesto.

I svako će se na kraju ove priče (krajem ove, 2020. godine) zateći sam pred sobom s pitanjem – zašto, te s jasnim odgovorom – zato, a u sadržaju istog biće jasno da je svako stigao tamo gde mu je i zasluženo mesto proporcionalno njegovoj zrelosti i spremnosti da uporno sledi svoj put, ni više, ni manje.

Foto-ilustracija: pixabay.com

I neće biti mesta nikakvom prigovoru. Jer Saturn je celina za sebe koja, ako je prihvatite, može od vas učiniti nešto veliko, ali uvek zasluženo vašim trudom i vašom snagom. Potrebno je samo biti budan i svestan ove velike prilike.

Da ponovimo, za informaciju, idući ovakav tranzit Saturna u Jarcu dogodiće se tek za 29,5 godina, zato iskoristite priliku da se suočite sa sobom sada, jer Saturn pamti, njemu je 30-ak godina ništa, a nama može biti ceo život. Zato moramo rešiti probleme radije pre nego kasnije, jer ko zna da li ćemo tada imati snage.

Pročitaj još

ASTROPSIHOLOGIJA: Lavirint duše i karmičke lekcije Plutona

Izreka “Karakter čoveka je njegova sudbina”, misao poznatog antičkog filozofa iz Efesa, Heraklita, predstavlja samu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *