Monday , November 23 2020
Naslovna / ALTERNATIVNA MEDICINA / PRIRODNI LEK ZA ZUBOBOLJU: Bol nestaje u sekundi (RECEPT)
Foto-ilustracija: Profimedia

PRIRODNI LEK ZA ZUBOBOLJU: Bol nestaje u sekundi (RECEPT)

Svako ko je ikada doživeo zubobolju zna kako je to gadan bol, a da li ste se nekad zapitali kako uopšte dolazi do toga?

Bol u zubu se javlja iz različitih razloga, ali u svakom od tih slučajeva dolazi do upale zubne pulpe, odnosno unutrašnjeg sloja zuba.

Do te upale može doći iz brojnih razloga – karijes, kamenac, napukla plomba, povreda, infekcija… šta god da je uzrok, bol se javlja tek kad se pulpa upali, a za to postoji odličan prirodni lek.

Naravno, kad vas boli zub, morate kod zubara, ali ovaj prirodni lek je odličan za prvu pomoć ili ako vas je zabolelo baš usred praznika i nijedan zubar ne radi.

Magični lek ima samo dva sastojka – karanfilić u prahu i kokosovo ulje. Sve što treba da uradite jeste da pomešate ta dva i nanesete na zub i desni gde osećate bol (nekoliko puta dnevno).

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Kako ovo radi?

Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva, ali u ovom slučaju je samo baza, a tajna je u karanfiliću, odnosno supstanci koju sadrži, a zove se – eugenol.

Eugenol je organsko jedinjenje koje sadrži 10 atoma ugljenika i deluje kao prirodni anestetik. Ima ga i u drugim biljkama – cimet, lovor, bosiljak… ali nijedna od njih ne sadrži, ni blizu, toliku količinu eugenola.

Novo doba / ViralThread

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *