Wednesday , December 2 2020
Naslovna / ALTERNATIVNA MEDICINA / Prirodni lek za visok pritisak (RECEPT)
Foto-ilustracija: pixabay.com

Prirodni lek za visok pritisak (RECEPT)

Život pun stresa i loša ishrana su dva osnovna razloga zašto mnogi ljudi danas imaju visok pritisak. Većina njih u nekom trenutku počne da pije lekove za snižavanje pritiska i samo povećava dozu kako vreme prolazi. Može li se nešto drugo uraditi?

Podmladite svoje krvne sudove pomoću ovog napitka. Sastojke već imate u kući (RECEPT)

Pre svega, važno je odstraniti uzrok. Ako je uzrok, između ostalog, stres, to može da predstavlja problem, jer nekad je situacija takva da jednostavno ne možemo da ga izbegnemo (stresno zanimanje…). Međutim, postoje faktori na koje možemo da utičemo. Zato vam donosimo ovaj prirodni lek.

Sastojci:

1 supena kašika limunovog soka
1 kafena kašičica meda
1 supena kašika jabukovog sirćeta
1 čen belog luka (izgnječenog)
1 komad (veličine čena belog luka) đumbira

Priprema:

U zavisnosti od toga koliko eliksira hoćete da napravite, pomnožite date mere sa 5 ili 10, sipajte sve u blender i dobro izmiksujte. Procedite kroz gazu, dobro iscedite sav sok i ostavite da odstoji u frižideru 5 dana. Nakon toga, eliksir je spreman za upotrebu.

Eliksir se uzima dva puta dnevno, po jedna supena kašika: jednom pre doručka i jednom pre večere. Pored toga što snižava pritisak i nivo holesterola, ovaj prirodni lek podiže ceo imunitet i deluje antibakterijski na organizam, pa vas tako štiti i od drugih bolesti.

Važno je napomenuti i da ovakvo konzumiranje belog luka ne stvara nikakav zadah, jer ljudi ovaj neverovatan lek često zbog zadaha izbegavaju.

Novo doba / SimpleOrganicLife

Pročitaj još

Voće i povrće leči organe na koje liči

Priroda ima svoje čudne načine da oblicima i formama reguliše sve procese. Naši hormoni, enzimi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *