Monday , November 30 2020
Naslovna / ZANIMLJIVOSTI / Svaštara / POSTALI SMO ROBOTI! Da li se i vi osećate kao mašina?
Foto-ilustracija: pixabay.com

POSTALI SMO ROBOTI! Da li se i vi osećate kao mašina?

Ponekad vam se čini kao da ste izgubili kontakt sa realnošću. Da li ste ikada to pomislili? Znam da sam čovek ali se osećam kao robot…

Iz nekog razloga, naše kolektivno nesvesno je nas je odvojilo od našeg autentičnog postojanja, a digitalni svet ili virtuelna stvarnost su nas samo uvukli u svoj univerzum.

Realnost je sledeća – mi smo osetljivi, volimo zabavu, prirodni smo, konstantno istražujemo svoje granice i granice svog okruženja. Mi smo vrsta koja zna kako da preživi i uvek se oseća bolje kada napreduje.

Dajemo vam sledeće ideje koje vam mogu pomoći u ponovnom pronalaženju sebe.

Kako da prestanete da budete robot i ponovo postanete čovek?

Smanjite socijalne aktivnosti na svom telefonu

Foto-ilustracija: pixabay.com

Pokušajte ovo samo par dana ili celu nedelju ukoliko želite promenu. Instagram, Facebook, i svi vaši profili će i dalje biti tu kada se ponovo konektujete, a vi ćete u međuvremenu više da se posvetite sebi.

Ugasite sva obaveštenja

Još jedan odličan način da se oslobodite lanaca automatskog ponašanja jeste da sva svoja setovanja za obaveštenja isključite. Da, treba da proverite na sekund e-mail, Facebok je deo vašeg posla …Ali uvek možete ponovo da ih uključite!

Utišajte zvono i vibraciju na telefonu – tako ćete koristiti telefon samo onda kade je vama zaista potreban.

Bez obzira da li pripadate introvertnom ili extrovertnom tipu ljudi, pokušajte što ćešće da ostvarujete kontakt očima čak i sa nepoznatim ljudima, ( eye gazing) i samim tim ostvarite bolji kontakt i sa samim sobom..

Izrazite sebe kroz kreativnost

Istrazite svoja interesovanja i maštu. Pokušajte da napravite neki predmet, sašijte nešto, naslikajte. Važno je da se opustite i dozvolite sebi da se oslobodite stega.

Pokušajte da vreme posmatrate kao beskrajno.  Oslobodite se rutine, sata, navika da proveravate vreme i konstanto žurite.

Ukoliko primenite samo nekoliko od ovih predloga promene su neizostavne.

Novo doba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *