Tuesday , December 1 2020
Naslovna / ASTRO / OVAN JE OD 6 DO 8… Svako doba dana pripada određenom Horoskopskom znaku!
Foto-ilustracija: pixabay.com

OVAN JE OD 6 DO 8… Svako doba dana pripada određenom Horoskopskom znaku!

Svaki naš dan sastoji se od 24 sata, i različiti periodi pripadaju određenim znacima Zodijaka.

Ako podelimo 24 sata na 12 znakova Zodijaka, svakom će pripasti dva sata. No mnogi se pitaju otkuda početi?

Shema je jasna, ako bar malo poznajemo prirodu znakova, kao i kretanje i poziciju Sunca.

Uobičajeno je da se za izlazak Sunca uzima oko 6 sati ujutru, pa je to vreme, kao i iduća dva sata, znači od 6 do 8, vrijeme kad se budimo. Prvi znak, Ovan, poput zore i jutra je, koji uvek kreće, ide, aktivan je kao punoća jutra i njegove snage. Uvek prvi i s dozom nestrpljenja za sve ono što nam donosi budući dan.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Od 8 do 10 slede dva dnevna sata koja pripadaju fiksnom znaku Bika. Kad je dan već stabilan, na svoj način svetao, kad krećemo s razvojem dnevnih aktivnosti koje su praktične poput ovog znaka.

Kroz prvi deo prepodneva stižemo do određene razgibanosti, komunikacije kad smo već probuđeni i otvoreni za druge, te zaigrani. Pravo je to vreme od 10 do 12 koje svojom prirodom i navikama pripada znaku Blizanca, kad su razgovori na visini, a duh lebdi od teme do teme.

Podne se poklapa s prirodnim Nadirom, „dnom horoskopa“, izvorom, temeljem. To je ona tačka u kojoj počinje znak Raka koji voli dom, nešto izvorno, prošlost, tradiciju, ono na čemu sve počiva. Pa kad je Sunce visoko na nebu i direktno osvjetljava Zemlju, prema njenom dnu, kad su senke „ispod nas“, u naredna dva sata, od 12 do 2 , dnevna je faza koja najviše priliči znaku Raka.

Sunce na visini koje prži i blista od 2 do 4 popodne, osvetljava dnevno vreme znaka Lava. Kod njega je sve kao na pozornici, svetlost mora biti snažna, sve vidljivo i jasno. Pravo vreme za pokazivanje drugima. Poput pozornice.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Od 4 do 6 popodne obično završavamo s dnevnim poslovima i sumiramo dnevne rezultate svog današnjeg rada. Idealno je vreme za znak Device, poznate kao predanog i vrednog radnika, baš poput mrava. I urednost i higijena je tu, kad mnogi dođu kući i tuširaju se, popodnevno-večernjeg opuštanja.

U nastavku dana, od 6 do 8 popodne, mnogi se pripremaju za izlazak, a često udvoje. Neki se doteruju, nazivaju, dogovaraju, sklapaju sporazume za večeras i izlaze puni nade u lepše sutra, a posebno u ljubav. Pravi su to sati u kojim dolaze do izražaja sve osobine znaka Vage, najvećeg diplomate u horoskopu, koji uvijek preferira život udvoje, nego li samoću.

Od 8 do 10 naveče počinju se buditi noćne strasti, Sunce ide ka svom horizontu, a zvezde izlaze i daju naslutiti razne tajne. Vreme zavodljivosti, mistike i skrivenih strasti i namera je tu. Savršena faza dana za sve Škorpije koji svojom zagonetnošću bude čula drugih.

Od 10 do ponoći vreme je kad nam padaju na pamet filozofske misli, daleke ideje i bude se spoznaje najrazličitijih pogleda. Tolerancija, visine, daljine, svemir i poništavanje svih granica. Idealno doba dana kad cvetaju svi Strielci sa svojim bezvremenim idejama.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Ponoć, vrh neba, najviša tačka Zodijaka u natalnim kartama, pa sve do 2 ujutru. Vreme je dubokih spoznaja i kulminacije istih prepoznatih u definisanju postgnuća do kojih nije bio nimalo lak put. Ali ona su trajna i kvalitetna. Noć puna zvezda koje stoje nad nama poput bezdana i beskonačnosti. Pravo doba noći za Jarčeve, simbole uspeha i vrha.

Od 2 do 4 ujutru je ona stabilna dubina noći kad isplivavaju na videlo sve otkačene ideje koje ne pripadaju svkodnevici. Sve je nekakao drukčije, neobično i otvoreno svemu što nije standardno. Ovo je ono gluvo doba noći kad je sve dopušteno. Slobodna Vodolija uživa u diskusijama punim kontroverzi ili se takmiči šta će novije, originalnije i luđe smisliti.

I kraj noći, kraj svih puteva, vreme od 4 do 6 ujutru, kad znamo da će uskoro svanuti, ali ima još malo do jutra, još onaj komadić u kom je sve moguće, lucidno, puno mašte, a granice kao da se poništavaju. Baš poput beskonačnog mora. Jasno je da je to vreme Riba, 12. i poslednjeg znaka Zodijaka.

Prođemo li ceo krug, shvatićemo da period od dva sata daje osobine nekom znaku i stoga se on baš u tom periodu dana oseća možda najbolje, tu je njegova energija na visini. Dakako, ukoliko elementi u pojedinačnim natalnim kartama ne govore suprotno.

Pročitaj još

ASTROPSIHOLOGIJA: Lavirint duše i karmičke lekcije Plutona

Izreka “Karakter čoveka je njegova sudbina”, misao poznatog antičkog filozofa iz Efesa, Heraklita, predstavlja samu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *