Monday , November 30 2020
Naslovna / ALTERNATIVNA MEDICINA / OSLOBODITE SE NEGATIVNE ENERGIJE: Pritiskom na ovu tačku sprečićete mnoge bolesti
Foto-ilustracija: Profimedia

OSLOBODITE SE NEGATIVNE ENERGIJE: Pritiskom na ovu tačku sprečićete mnoge bolesti

Kineska medicina nas uči kako da sprečimo bolest pre nego što nastane, tako što ćemo stimulisati posebne tačke na telu. Ovo je jedna od najvažnijih tačaka

Tradicionalna kineska medicina sledi uverenje da na ljudskom telu postoje meridijani energije i, duž njih, gomila akupunkturnih tačaka. Kenet Riland, nekadašnji lekar američkog predsednika Niksona, rekao je da je akupunktura najveći doprinos medicini koji je iko ikad napravio.

Prema akupunkturi, či, ili životna energija, teče kroz meridijane i pokreće funkcije organizma. Akupunkturom, ili akupresurom, možemo da stimulišemo protok te energije, ako ne teče pravilno, odnosno, ako imamo neki zdravstveni problem.

Teorija akupunkture i akupresure, definisala je 12 tih meridijana energije, koji povezuju sve vitalne organe i održavaju ravnotežu energije u telu. Ako neka energetska tačka ne funkcioniše kako treba, to će se odraziti na stanje vašeg organizma.

pixabay.com
pixabay.com

Svakodnevni stres dovodi do određenih blokada u meridijanima i ostavlja posledice na naše zdravlje. Ako je stres konstatan i ne oslobađamo ga se, može doći i do ozbiljnih oboljenja organa.

Stimulacijom određenuh akupunkturnih tačaka možemo se osloboditi stresa, tako što ćemo pokrenuti protok energije u meridijanima. Tačke možemo stimulisati pritiskom, što je onda akupresura, ili iglicama, što bi bila akupunktura.

Tačno u centru grudnog koša nalazi se energetska tačka CV17. Ta tačka je povezana s našim srcem, ali i sa osećanjima. Ako ste pod stresom ili ste nervozni, pritiskom na ovu tačku možete da se oslobodite nagomilane energije koja se tada akumulira.

Tačka CV17 zadužena je da balansira nivo Jin energije (energija mirovanja) i Jang energije (energija pokreta, akcije). Zbog stresa i negativnih emocija, dolazi do neravnoteže ovih energija u toj tački, što se odražava na imuni sistem.

Foto-ilustracija: Foter/Polygon Medical Animation
Foto-ilustracija: Foter/Polygon Medical Animation

– CV17 se nalazi tačno četiri prsta iznad donjeg kraja grudne kosti, na sredini grudi.

– Pronađite je, tako što ćete vrhovima prstiju, kružnim pokretima, lagano promasirati to područje i osetiti gde vas boli.

– Spojite dlanove kao u molitvi i sedite tako da su vam leđa prava.

– Ruke su u opisanom položaju, u visini grudi. Prsti su okrenuti ka gore. Sada približite ruke i pritisnite zadnjim delom palčeva tačku CV 17.

– Tačka se takođe može stimulisati jagodicom srednjeg prsta, dok su domali prst i kažiprst tik iznad i ispod nje.

– Dišite duboko tokom izvođenja ovih vežbi i stres i nervoza će polako nestati.

Pogledajte video:

Novo doba / LifeHack

Pročitaj još

CEO ORGANIZAM JE OCRTAN NA DLANU: Saznajte od čega ste bolesni i kako da se izlečite!

Iako je moderna medicina otkrila mnogo toga, ipak, ona teško rešava određene probleme, pogotovo kad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *