Monday , November 30 2020
Naslovna / ALTERNATIVNA MEDICINA / Očistite organizam od parazita pomoću ovog prirodnog napitka (RECEPT)
Foto-ilustracija: pixabay.com

Očistite organizam od parazita pomoću ovog prirodnog napitka (RECEPT)

U ljudskom telu, pored ćelija koje ga čine, žive i razni mikroorganizmi. Neki od njih su u simbiozi s telom, kao na prime “dobre bakterije” u crevima, koje nam pomažu pri varenju, a neki od njih nisu. Ti mikroorganizmi, koji žive na naš račun, a ničim ne doprinose našem telu, već samo troše njegove resurse i ugrožavaju zdravlje, nazivamo – parazitima.

Parazit je dakle zbirno ime za sve male napasti od kojih naše telo ima samo štetu, a nikakvu korist. Oni troše resurse našeg organizma, a u najgorem slučaju, crpe i uništavaju vitalne organe i time u velikoj meri ugrožavaju naše zdravlje. To su uglavnom bakterije, ne one dobre, već veoma štetne za nas.

Srećom, priroda se pobrinula i ponudila nam rešenje, a mi samo treba malo da se potrudimo da ga pronađemo. Postoje biljke koje su “smrt za parazite”, a njihova kombinacija može postati moćan eliksir koji će nas štititi od bolesti i očistiti naše telo od ovih malih napasti.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ovaj recept sadrži sve potrebne sastojke da nas oslobodi parazita i toksina, a pritom će podići i naš imuni sistem i zaštititi nas od virusa i prehlada.

Sastojci:

  • ½ čaše mleka
  • 1 ½ čaše vode
  • ¼ kašičice kardamoma
  • ¼ kašičice kurkume
  • ½ kašičice cimeta
  • ½ kašičice đumbira
  • 1 kašičica meda (zbog ukusa)

Vodu prokuvajte i njome prelijte sve začine koje ste prethodno pomešali sve zajedno. Ako začini nisu u prahu, odnosno suvi, već sveži, onda treba da kuvaju u vodi 5 minuta. Ako su neki začini suvi, a neki sveži, one sveže kuvajte u vodi 5 minuta, a zatim prelijte one suve. Dodajte mleko, koje ste pre toga ugrejali i dodajte kašičicu meda. Sve dobro promešajte i popijte čim temperatura dozvoli.

Novo doba

 

Pročitaj još

Voće i povrće leči organe na koje liči

Priroda ima svoje čudne načine da oblicima i formama reguliše sve procese. Naši hormoni, enzimi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *