Tuesday , November 24 2020
Naslovna / ŽIVOT / Saveti / NAŠ VRTIĆ: Sve što roditelj može da poželi za svoje dete (FOTO)
Foto-ilustracija: pixabay.com

NAŠ VRTIĆ: Sve što roditelj može da poželi za svoje dete (FOTO)

WWW.NASVRTIĆ.RS

Pre ili kasnije, roditelji će svakako reći prebrzo, dođe trenutak kada treba doneti odluku i odabrati vrtić koji će vaše dete pohađati. Nedovoljan kapacitet državnih vrtića mnoge roditelje dovede do situacije da budu odbijeni i da rešenje potraže u nekom od privatnih vrtića.

Iz dana u dan privatnih vrtića sve je više, ponuda je veća i roditelji imaju pravi mali “kasting” pre donošenja konačne odluke. Kako bi što brže došli do rešenja, roditelji se upravljaju po određenim kriterijumima, a jedan od bitnijih jeste lokacija samog objekta i da li se on nalazi na putu KUĆA – POSAO, POSAO – KUĆA. Cena usluge takođe predstavlja bitan faktor u donošenju odluke, a subvencije države predstavljaju veliku olakšavajuću okolnost.

Foto: nasvrtic.rs

To su neki prvi kriterijumi za selekciju, ali ono što definitivno odvaja i utiče na konačnu odluku bi trebalo da bude preporuka drugih roditelja, roditelja koji su već prošli kroz odabir i zadovoljni mogu da preporuče svoj izbor. Iz tog razloga, moj suprug i ja smo hteli da podelimo naše iskustvo sa drugim roditeljima, kako bi njima olakšali izbor, a naš izbor bio je “NAŠ VRTIĆ”!

Zbog privatnih razloga naše dete je promenilo vrtić u međuvremenu, ali pozitivno iskustvo koje smo tu doživeli pokretač je slobode da ovako otvoreno o ovoj temi pišemo. Od prvog susreta sa rukovodstvom pri upisu do tužnog rastanka sa vaspitačicama na kraju, imali smo prilike da osetimo šta znači biti pravi profesionalac u svom poslu. Stručnost i obučenost zaposlenih, osmeh pri svakom susretu, ali pre svega pažnja koja se posvećuje deci kako u edukaciji tako i u vođenju higijene i brige o njima.

Foto: nasvrtic.rs

Uvek sveža i ukusna hrana, kao i lep i čist ambijent… Vreme su provodili kako u igri u dvorištu, tako i u slikanju, pisanju, učenju pesmica, spremanju priredbi… U svakom slučaju kvalitetno! Obrazovanje u oblastima koje odgovaraju dečijem uzrastu, podrška u kreiranju socijalne adaptacije i primerenom funkcionisanju u društvu, uputstva za lepo ponašanje i komunikaciju, sve se nesebično deli u Našem vrtiću. Naše dete je uvek sa radošću išlo u vrtić, a čisto i sito napuštalo isti, što je roditeljima najvažnije.

Svi vi prijatelji, roditelji i budući roditelji, ovo je naše iskustvo sa “Našim Vrtićem”, preporuka da napravite pravi izbor. Ovo su bile naše iskrene emocije…

Vera Radovanović

Pročitaj još

Laži u koje nas je društvo ubedilo, a one nam uništavaju život

Tokom odrastanja, dok još nismo ni svesni toga, srećemo se s raznim idejama i konceptima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *