Tuesday , August 4 2020
Naslovna / ŽIVOT / Ishrana / Mikropovrće! Nova superhrana je neizostavna namirnica u vašoj kuhinji
Foto: burpee.com

Mikropovrće! Nova superhrana je neizostavna namirnica u vašoj kuhinji

Mikropovrće je definitivno nova superhrana za kojom je svet danas poludeo, a budući da je organski uzgojeno i prepuno hranljivih satojaka, nije ni čudo.

Dok začinsko bilje odavno krasi naše police i prozore, mikrokupus, mala rotkva, ili mikrorukola su nove namirnice u vašoj kuhinji.

Možete ih gajiti na prozoru, poput začinskog bilja i dodavati jelima i salatama po izboru, koristiti kao začin i dekoraciju, a možete ga jesti i u većim količinama, što će sigurno blagotvorno uticati na vaše zdravlje.

Moderni čovek nema puno vremena da se bavi sobom i svojom ishranom, zato je važno da u kući ima zdrave namirnice, koje vode računa o njegovom zdravlju i onda kada on to ne stiže.

Printskrin: YouTube/RED Gardens

Mikropovrće je takva, nezaobilazna zdrava namirnica. Zašto?

U početnoj fazi rasta povrće sadrži veliku koncentraciju supstanci koje ga štite od štetnih uticaja sredine, odnosno pomažu mu da preživi. Te supstance predstavljaju imunitet biljke, a taj imunitet može štititi nas, ako tu biljku pojedemo.

Budući da je biljka najosetljivija u periodu kad proklija i narednih desetak dana, tada bi bilo idealno i pojesti tu biljku, jer je tada puna vitamina i minerala. Njena jedina mana je što je jako mala i samim tim, uprkos velikoj koncentraciji korisnih sastojaka, slabo može da nam doprinese.

Međutim, ako pojedemo na stotine malih povrćki, odnosno napravimo salatu, postaje jasno da je kroz mikropovrće mnogo lakše uneti sve neophodne sastojke u organizam.

Printskrin: YouTube/RED Gardens

Možete ga sami gajiti u svojoj sobi ili kuhinji, kupiti već uzgojeno i brati po potrebi, ili kupiti gotov proizvod i jednostavno dodati u jelo.

Novo doba

Pročitaj još

ONO ŠTO JEDEŠ POSTAĆE TVOJE TELO: Loša ishrana dovodi do “skrivene gladi” i mnogih tegoba (VIDEO)

Ljudi često misle da ih boli glava, da im je muka ili da su umorni, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *