Sunday , November 29 2020
Naslovna / MUDROSTI / Kako kanalisati kreativnu energiju na putu samoostvarenja
Ilustracija: targetedindividualscanada.com

Kako kanalisati kreativnu energiju na putu samoostvarenja

Svako od nas je nekad doživeo trenutak jedinstva sa univerzumom. Trenutak u kom smo bili srećni, opušteni i u skladu sa situacijom. Trenutak u kom nismo osećali da nešto nije u redu, da smo sakriveni u nekom mračnom uglu dok život prolazi mimo nas. To je trenutak u kom smo bili povezani i to sećanje nam je potrebno da bismo se ponovo povezali.

Kreativnost, ideje, realizacija… ništa od toga ne postoji bez povezanosti sa celinom. Život, univerzum, energija… kako god nam je lakše da prihvatimo, jeste ta celina koja nam okreće leđa onog trenutka kad mi okrenemo leđa njoj. Ali, srećna okolnost jeste ta što nam ponovo okreće svoje lice onog trenutka kada ponovo mi njoj okrenemo svoje lice.

Da bismo bili kreativni, moramo da uspostavimo tok energije, odnosno, treba da budemo otvoreni. Jednom kada energija poteče, osećamo to, znamo da se to dešava. Ako se pitate da li teče ili ne – ne teče. Međutim, uspostavljanje toka je i strašno i lepo u isto vreme. Strašno jer postajemo deo nečeg novog, nestaje naš dobro poznati svet u kom se osećamo sigurno, a lepo jer postajemo deo nečeg većeg i osećamo se moćno.

Ta moć je posledica toka energije koju možemo da usmerimo kako hoćemo, ali ne i da zloupotrebimo. Ako je usmerimo kroz ruke (ako smo talentovani za to) nastaće neko delo – muzičko, likovno ili prosto zanatsko, ali nešto će nastati, makar bilo malo i naizgled beznačajno. Ako je usmerimo kroz srce (što je uvek preporučljivo) nastaće posebna senzitivnost koja će nas povezati sa onima koji su nam slični po vibraciji, privlačiti ljude koji se uklapaju u naš život, ali i odbijati one koji se ne uklapaju, a zauzeli su neka mesta u našem životu, dok smo bili odsutni, odnosno, dok smo bili zatvoreni.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ako tok usmerimo kroz glavu, odnosno, intelekt, nastaće ideje. Tek to se može nazvati idejama. Svo naše razmišljanje dok smo zatvoreni nije ništa drugo do vrtenje u krugu iluzija koji predstavlja naš zatvor. To su samo četiri zida naše tamne ćelije u koju smo sami ušli kad smo okrenuli leđa životu.

Upoznajte sebe, pronađite svoju skrivenu ljubav i svoje talelnte i pustite tok energije u tom pravcu. Znate ono što vam je oduvek dobro išlo, ali vam je nekako izgledalo isuviše obično da biste se tome posvetili? To je pravi smer za vašu kreativnu energiju. Ne očekujte čuda, negujte svoje vrline, razvijajte veštine i budite istrajni. Taj tok energije je sposoban da ode do kraja univerzuma i do najvećih dubina podsvesti. Što je vaš potencijal veći to će veći biti i krug koji treba da zatvorite, zato strpljivo.

Jednom kad se krug zatvori, u njemu će se naći sve što vam je ikada trebalo, sve što ste ikada hteli, pa čak i ono što niste ni znali da hoćete.

Imajte poverenja u sebe i život. To je ključ! Bez poverenja, blokiraćete tokove energije i zaustaviti sve kreativne procese. Pronađite sva svoja lica koja ste ko zna kada, i ko zna zbog čega, okrenuli u stranu, lica kojih se stidite – oprostite sebi i okrenite ih ka svetlu života. Začudiće vas kad uhvatite sebe kako koračate uzdignute glave i radite sve što ste mislili da je nemoguće.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Univerzum je beskonačan izvor energije, nema otoga što ne može da uradi, nema problema koji ne može da reši. Sve što je potrebno je – vreme i prostor. Dajte mu prostora i posvetite mu vreme, jer ako vi nećete, niko to neće uraditi za vas. A ako hoćete, niko neće moći da vas spreči.

Postoje mnogi načini i tehnike buđenja kreativne energije i uspostavljanja tokova. Pronađite one koje vam odgovaraju bilo gde. Možda ste već pronašli, ali nikako da se ohrabrite i krenete u tom pravcu. Ako ne znate kako, nastavite da se interesujete, odgovori će doći.

Portal Novo doba će se baviti raznim vidovima i tehnikama buđenja kreativne energije. Pratite nas, razmišljajte i podelite s nama deo ovog divnog putovanja zvanog život.

Novo doba

 

Pročitaj još

PROZOR U KOSMOS: Pinealna žlezda nas povezuje s višim silama

Iako život u tri dimenzije ograničava naše mogućnosti u određenoj meri, svako od nas je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *