Monday , November 23 2020
Naslovna / ASTRO / Jupiter će biti u Vagi godinu dana, a to će uticati na vaše poslove, veze i još nešto…
Foto-ilustracija: pixabay.com

Jupiter će biti u Vagi godinu dana, a to će uticati na vaše poslove, veze i još nešto…

Jupiter, najveća planeta Sunčevog sistema i najdobroćudnija planeta horoskopa, 9. septembra je napustio svoju vladavinu u znaku Device i započeo svoj put kroz vazdušni, kardinalni znak Vage, gde ce se zadržati sve do 9. oktobra 2017 godine.

Šta to znači za sve nas?

Da bismo razumeli kako će Jupiter u Vagi uticati na svakog od nas, kog god da smo horoskopskog znaka, moramo razumeti prirodu te planete, kao i pirodu znaka kojim će vladati narednih godinu dana.

Šta simbolizuje Jupiter?

Za razliku od Venere, koja astrološki posmatrano simbolizuje malu sreću, ili takozvani mali benefik, Jupiter je planeta koja simbolizuje veliku sreću ili takozvani veliki benefik. Jupiter još predstavlja – inostranstvo, moral, optimizam, visoko obrazovanje, duga putovanja, veliko bogatstvo, viši intelekt, sport, slobodu… Jupiter teži ka tome da doživi veliki uspeh, veliko bogatstvo, da što više putuje, da što više pređe granice teži ka tome da doživi ekspanziju!

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Šta pretstavlja znak Vage?

Vaga primarno predstavlja parnerstvo, ljubaznost, umetnost, lepotu, modu… Sam prelazak Jupitera u znak Vage pokrenuće pitanje svih međuljudskih odnosa.

Šta to znači?

Recimo, ukoliko ste u dugoj, ozbiljnioj vezi, sada je pravo vreme da vezu ozvaničite brakom. Jupiter još simbolizuje slobodu i oslobođenje, tako da ukoliko ste u nekom napetom, nekvalitetnom odnosu, vreme je da se toga oslobodite. U narednih  godinu dana, dok Jupiter boravi u znaku Vage, na nebu će se formirati tri bitna aspekta sa ostalim tranzitnim planetama i to:

– Kvadrat s Plutonom u Jarcu

– Sekstil sa Saturnom u Strelcu

– Opozicija sa Uranom u Ovnu

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ono sto će ovi aspekti pokrenuti jesu svakako nagle promene, kako na privatnom tako na poslovnom palnu, naglo donošenje odluka, prelazak s jedne na drugu tačku… Sada vaš posao može biti vezan za grad u kom trenutno ne živite.

Ono što će doći u centar pažnje kroz ovaj tranzit Jupitera u Vagi, na globalnom nivou, jesu svakako sva javna zbivanja, velika javna venčanja, veliki skandali javnih ličnosti… Ono što se savetuje u skladu sa ovim tranzitom Jupitera, jeste da naučite da nađete kompromis u svakom odnosu, da naučite da balansirate i izgradite stabilne i kvalitetne odnose.

Astrolog: Enis Isai

Novo doba

Pročitaj još

ASTROPSIHOLOGIJA: Lavirint duše i karmičke lekcije Plutona

Izreka “Karakter čoveka je njegova sudbina”, misao poznatog antičkog filozofa iz Efesa, Heraklita, predstavlja samu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *