Monday , November 30 2020
Naslovna / ŽIVOT / Ishrana / 5 namirnica koje pušači treba da jedu svakodnevno
Foto-ilustracija: pixabay.com

5 namirnica koje pušači treba da jedu svakodnevno

Svaki čovek treba da se hrani zdravo i ove namirnice su dobre za sve nas, ali posebno su važne za pušače. Saznajte zašto.

Naravno, najbolje za vaše zdravlje je da prestanete da pušite, ali ako ste već odlučili da nastavite s tom opakom navikom, potrudite se da zadržite dobro zdravlje. Ove namirnice će smanjiti kiselost u organizmu i samim tim smanjiti rizik od dobijanja raka, a i generalno će ceo organizam funkcionisati bolje.

1. Sok od ananasa

Oko 300 ml isceđenog soka od ananasa dnevno pomoći će vašem organizmu da se izbori sa slobodnim radikalima i poboljšati funkciju disanja. Naravno, možete jednostavno i da pojedete ananas.

2. Sok od brusnice

Oko 400 ml soka od brusnice svako veče pre spavanja, štitiće vaša pluća od bakterija tokom noći.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

3. Zeleni čaj

Pomaže pri detoksikaciji organizma i smanjuje rizik od raka pluća, a postoje mnoge zdravstvene prednosti konzumiranja zelenog čaja svaki dan.

4. Đumbir

Ovo je jedna od najvažnijih biljaka iz prirode koje bi trebalo uvrstiti u ishranu. Sadrži brojne antioksidanse i pomaže pri detoksikaciji pluća. Takođe pomaže da izbacite šlajm iz pluća, bolje od bilo kog kupovnog sirupa.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

5. Voda

Ljudi generalno ne unose dovoljno vode u organizam, ali za pušače je ovo još značajnije nego za nepušače. Bilo bi dobro da svakodnevno popijete osam čaša vode, pored druge tečnosti koju unesete tokom dana (u tom slučaju će to svakako biti manje nego obično) i vaše telo će dobiti neophodnu hidrataciju za pravilno funkcionisanje.

Novodoba / SimpleOrganicLife

Pročitaj još

Da li bi vas pogodilo da padne avion pun dece? A upravo se dešava nešto mnogo gore!

U današnje vreme, pad aviona tretira se kao nesreća koja bi ispunila naslovne strane svih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *