ponedeljak , oktobar 21 2019
Naslovna / ALTERNATIVNA MEDICINA / TAMJAN: Volimo njegov miris, a da li smo svesni da leči?
Foto-ilustracija: Profimedia

TAMJAN: Volimo njegov miris, a da li smo svesni da leči?

Stalne glavobolje i migrene mogu da budu jako neprijatne i da nam ubijaju životni elan i motivaciju iz dana u dan. Zato treba znati što više trikova kako se otklanjaju.

Upotreba tamjana u svrhe lečenja traje barem 5.000 godina, a verovatno i mnogo duže. Aktivni sastojci ove biljke su monoterpeni, diterpeni, seskviterpeni ugljovodonici i bosvelijske kiseline. Smatra se da upravo zbog bosvelijske kiseline, biljku tamjan odlikuju protivupalna i analgetička svojstva. Idealno za migrene i glavobolje.

Protivupalna svojstva tamjana praćena su i poboljšanjem cirkulacije pa nije preporučljivo da ga mnogo koristite ako patite od hipertenzije. Delotvoran je i kod bolesti disajnih puteva – astme, bronhitisa, upale pluća i grla…

Opušta nerve i otvara nervne puteve, a posledica toga je prestanak bolova u predelu vrata i glave.

Brojna istraživanja su potvrdila i to da je tamjan odlično sredstvo za borbu protiv depresije i drugih psihičkih tegoba. Imajući u vidu da utiče na nervni sistem, nije ni čudo.

Bez obzira na to da li ste religiozni ili ne, nije loše da koristite tamjan, sigurno će dobro delovati na vas.

Novo doba

Pročitaj još

ONO ŠTO JEDEŠ POSTAĆE TVOJE TELO: Loša ishrana dovodi do „skrivene gladi“ i mnogih tegoba (VIDEO)

Ljudi često misle da ih boli glava, da im je muka ili da su umorni, …

3 Komentari

  1. Nedavno sam čitala klinička istraživanja koja potvrđuju efikasnost tamjana kao suplementa. Tamjan kao lek u svetu se preporučuje i osobama koje boluju od astme i hroničnog bronhitisa, naravno pod uslovom da nemaju alergiju na tamjan. Već posle dvonedeljne primene Indijskog tamjana na osnovu kliničkih istraživanja, značajno se smanjuju astmatični napadi a spirometrijski nalazi ukazuju na poboljšanu prohodnost disajnih puteva. Isto tako videla sam da pomaže i kod Kronove bolesti i odličan je za regeneraciju jetre. Samo treba voditi računa o kvalitetu suplementa…

  2. Tamjan sam koristio za artritis i kamen u bubregu.U oba slucaja moi je pomogao.Stvarno je super stvar taj tamjan.

  3. Ja sam tamjan u kapsulama pro100healthy uzela na preporuku pre svega zbog kamena u bubregu koji se vremenom rastvorio,ali sam primetila da mi je artritis od koga bolujem znatno podnosljiviji .Tegobe su se prilicno smanjile.Nastavicu sa upotrebom pa javljam sta se desava na dalje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *