ponedeljak , oktobar 21 2019
Naslovna / ALTERNATIVNA MEDICINA / Sedmodnevni retreat (ritrit) pet elemenata u nama i oko nas, na Staroj planini!
Foto: Hotel Šum

Sedmodnevni retreat (ritrit) pet elemenata u nama i oko nas, na Staroj planini!

Dobro došli na sedmodnevno povlačenje na Staroj planini.

Ako ste umorni od gradskog života, svakodnevnog stresa, sivila, istih razgovora i čeznete za nekoliko dana odmora, planinske atmosfere i učenja novih, korisnih tehnika koje će Vas dovesti bliže prirodi u Vama i oko Vas, pridružite nam se na Staroj planini!

Fascinantna lepota netaknute prirode čini Staru planinu najlepšom planinom istočnog dela Srbije i jednim od njenih najvrednijih turističkih prostora. Ona predstavlja prirodno bogatstvo izvanrednog značaja i zaštićeni je park prirode. Sama poseta Staroj planini je već od izuzetnog značaja za naše fizičko zdravlje, kao i pishičko i emotivno blagostanje. Njena bajkovita lepota, svež vazduh, netaknuta voda i priroda će Vas vratiti u balans i pružiti Vam potreban odmor i opuštanje.

Na ovom interaktivnom druženju koje je alternativnog, isceljujućeg i edukativnog karaktera u predivnoj atmosferi Planinskog doma Šum, uživajući u prirodnim lepotama ovog Nacionalnog parka, upoznaćemo se sa energijom pet elemenata od kojih je sazdana planeta, a u čoveku čine 72.000 energetskih puteva (meridijana) preko kojih se protiče energija.

Zna se da grupe ćelija stvaraju tkiva i organe koji udružju prema prema poslu koji obavljaju, a ta simbioza postiže ravnotežu pet elemenata: zemlje, vode, vatre, vazduha i etra. Nijedan element nije stvorio čovek niti alhemičar. Planetu Zemlju čine čovekovo telo i sve što ima fizičku manifestaciju na zemlji. Oni su jednostavno prisutni u svemu samo u različitoj proporciji.

U ovom neuništivom i neograničenom prostoru vibracione energije, usled uzurbanog gradskog života i stresa, u našem telu često dolazi do dizbalansa i naša veza sa Majkom Zemljom i prirodom je od vitalnog značaja.

Događaj se organizuje u planiniskom domu Šum, a akcenat je na upoznavanju i otkrivanju pet elemenata u nama i oko nas. Još od davnina filozofi su se složili, a u dašnje vreme i naučnici potvrdili da je sve oko nas i u nama sazdano od pet elemenata – voda, vazduh, zemlja, vatra i prostor (etar).


Krenite s nama na virtuelnu turu po planinskom domu klikom OVDE.

Sve što postoji sazdano je od različitih kombinacija ovih elemanata i u toku pet dana našeg okupljanja bavićemo se svakim elementom pojedinačno, kao i njihovom integracijom. Podelićemo sa Vama znanje koje smo strpljivo sakupljali, kroz predavanja, radionice i vežbe, praćeni svim elementima koji su oko nas u prelepom šumskom i planinskom okruženju.

Osim radionica i praktičnih vežbi, imaćete priliku da upoznate i doživite razne isceljujuće prakse organizatora. Osnovni cilj alternativnih tehnika isceljenja (reiki, rad sa delovima našeg bića, herbalizam, ajurveda, joga i još mnoge druge) imaju za cilj povećanje ili smanjenje ovih elemanata u telu osobe da bi se povratio pomeren balans. Vratiti se sebi, prirodi oko sebe i autentično postojati u svetu koji svim silama pokušava da nas promeni prema svojim potrebama je večiti izazov, ali tek pronalaskom svoje formule i načina možemo zaista živeti život zbog kog smo došli!

Svaki dan ćemo započinjati sa časom joge i doručkom, što će nam pomoći da polako i nežno probudimo svoje telo i pripremimo ga da uđe u ostatak ispunjenog dana sa energijom i lakoćom. Posle doručka nam sledi predavanje i vođena meditacija elementa kojim se bavimo tog dana, nakon koje pravimo pauzu za osveženje čajevima i kristalnim eliksirima datog elementa.

Posle pauze su na programu razne radionice i vežbe koje nam produbljuju povezanost sa elementom i nama samima, ostavljajući Vam dovoljno vremena pre ručka za šetnje, odmor, samovanje, druženje ili terapije po izboru. Posle ručka imamo još jedan blok radionica, predavanja ili vežbi, zaključno sa večernjim časom Ći gonga koji će u nama umiriti i integrisati sve doživljaje i uzbuđenja dana, vraćajući nas nežno sebi i svom miru.

Večernji časovi su uglavnom slobodni za druženje, deljenje, terapije, upoznavanje, zbližavanje, ili u slučaju određenih dana/elemenata za organizovane večernje događaje. Svaki dan ima jedinstvenu organizaciju, a nekim danima će se program održavati na izletima (u skladu sa vremenom) gde ćemo se imati priliku da svu teoriju pretvorimo u praksu, okruženi čudesnom Starom planinom!

Cilj nam je da Vam omogućimo da u san idete umorni, zadovoljni i ispunjeni, željno iščekujući sledeće jutro!

Šta možete da očekujete od našeg ritrita?

• Pre svega odmorite um , duh i telo
• Da upoznate čarobnu prirodu Stare planine
• Da bolje i dublje upoznate sebe, svoje potrebe, želje i vrednosti
• Da pokrenete energiju svih elemenata u vama i samim tim dovedete svoje biće u balans
• Da probudite energiju svih pet elemenata kroz energetske i fizičke vežbe joge i ći gonga
• Da spoznate svaki element na duhovnom nivou kroz vođene meditacije
• Da se upoznate sa svojim ličnim elementima
• Da upoznate svoj lični prostor
• Da naučite kako vam pet elemenata može pomoći u svakodnevnom životu
• Da upoznate svoje granice
• Da naučite kada da se povucete i mirujete, a kada da delujete
• Da manifestujete svoju nameru koristeci elemente prirode u vama i oko vas
• Da se upoznate sa alternativnim tehnikama lečenja kao što su :

*Konstelacije (poredak )
*Kristaloterapija
*Reiki
*Amazonska medicina Kambo i rape
*Hidžama

• Da se upoznate sa biljkama i kristalima koje simbolizuju odredjene elemente kao i njihovo korišćenje u svakodnevnom životu
• Da se upoznate sa odredjenim elementima uz prijatne izlete do Bigar vodopada i šetnjom do najvišeg planinskog vrha Srbije
• Da naučite nešto novo, upoznate više sebe i druge , aktivno sedam dana radite na sebi upoznavajući se sa elementima prirode na jednoj od najlepših planina Srbije

U cenu su uračunati :

Smeštaj od 7 noćenja, doručak i večera (planinski obroci)

Dva organizovana izleta do planinskih vodopada (Bigar) i Midzhor (vrh planine)

Organizovani vođeni časovi joge i qi gonga od sertifikovanih majstora ujutro i uveče

Radionice , predavanja i vođene meditacije svakoga dana.

Kako je retreat osmišljen kao koncept edukacije o različitim tehnikama prirodnog isceljenja, dobijate 3 individualne terapije po izboru ukljucene u cenu, a to su:

*Kiropraktika
*Masaža
*Kristaloterapija
*Kambo medicina
*Hidžama
*Konstelacije
*Rape
*Reiki

Dodatni tretmani nakon iskorišćene 3 terapije po izboru se dodatno naplaćuju po promotivnim cenama.

Prevoz je u sopstvenoj režiji.

Početna cena celog programa sa radionicama noćenjem i 3 terapije po izboru je 755 evra u promotivnom periodu, a nakon 15. avgusta 830 evra.

Postoji mogućnost plaćanja unapred u 3 rate 155 + 300 + 300 za promotivnu cenu ili 230 + 300 + 300 za punu cenu.

Za sve učesnike neophodno je da minimalno 155 evra uplate do kraja jula, zbog organizacije smeštaja.

Prijave možete poslati u inbox naše Fejsbuk stranice Novo doba.

Pročitaj još

Simptomi duhovnog buđenja

Neki životni problemi nemaju rešenje. Njih ne možete izlečiti, jer oni nisu tu zbog toga, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *