ponedeljak , oktobar 21 2019
Naslovna / MISTERIJE / Podzemni grad u Egiptu koji se krije od čovečanstva (VIDEO)
Foto-ilustracija: pixabay.com

Podzemni grad u Egiptu koji se krije od čovečanstva (VIDEO)

Ispod drevnih piramida u Egiptu leži izgubljeni lavirint katakombi, komora i pećinskih tunela, koji su ostali neistraženi stotinama godina. Oni se pominju u drevnim spisima i arapskim legendama, ali su ostali neistraženi do danas. Sada su oni ponovo otkriveni i ispitani po prvi put. Šta nam to podzemno kraljevstvo može reći o piramidama, njihovom odnosu prema zvezdama i mističnom poreklu egipatske civilizacije?

Tim istraživača je 2008. godine radio na istraživanju izgubljenog podzemnog lavirinta u Hawari (Egipat, 35km južno od Kaira), koji su opisivali mnogi klasični autori, kao što je Herodot.

Priče kažu da legendarni hram sadrži preko 3.000 prostorija, koje su ispunjene hijeroglifima i slikama. Belgijsko-egipatska ekspedicija je sa sobom donela tehnologiju najnovije generacije za skeniranje peska, u nameri da reši zagonetku.

Lavirint Egipta, kako ga još nazivaju,  pominjali su mnogi antički pisci i opisivali ga kao monumentalnu građevinu koja je prethodila drevnoj kulturi na tom prostoru danas, a koja je ključ za dokazivanje postojanja izgubljene civilizacije. Neki čak navode da ovde postoje dokazi koji bi objasnili samu suštinu ljudskog postojanja.

Foto-ilustracija: pixabay.com
Foto-ilustracija: pixabay.com

Rezultati Mataha Expedition objavljeni su u jesen 2008. godine, u naučnom časopisu NRIAG, i razmenjeni na javnom predavanju na univerzitetu Gent.

Ubrzo nakon toga, dr Zahi Hawass, generalni sekretar Vrhovnog saveta za antikvitete (Egipat),  tražio je od egipatske nacionalne bezbednosti zaustavljanje akcija u vezi s istraživanjem. Istraživači su strpljivo čekali da dr Hawass iznese svoje zaključke u javnost. To se nije dogodilo, tim je postavio svoj sajt i objavio nalaze.

Otkrića Mataha Expedition su izvanredna, ali nema daljih pokušaja da se istraživanje nastavi.

Ovde možete pogledati dugometražni dokumentarac pod nazivom – Zabranjena arheologija: Izgubljene pećine Gize – koji govori o misteriji i kontaverzama ove izgubljene pećine.

Da li je ovo još jedan pokušaj elite da sakrije istinu o istoriji sveta? Postoji toliko mnogo pitanja koja ostaju bez odgovora… Kakve tajne krije ovaj legendarni podzemni gigant? Može li ovo biti najvažnije otkriće u istoriji čovečanstva?

Od vitalnog značaja je da lavirint bude razotkriven i predstavljen čovečanstvu.

Novo doba / SpiritScience

Pročitaj još

NIKOM NIJE JASNO ŠTA SE DOGAĐA: Japanac uspavljuje životinje pomoću či energije (VIDEO)

Sensei Kanzawa može da uspava bilo koju životinju pomoću či energije. Međutim, nisu svi radi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *